Regiotafels

In Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel organiseren we per provincie drie regiotafels per jaar.
Elke regiotafel heeft een thema dat wordt ingebracht door de ouderen zelf en betreft onderwerpen die hen bezighouden en waar ze in het dagelijkse leven zelf mee te maken hebben. Voorbeelden van deze thema’s zijn eenzaamheid, zingeving, medicijngebruik, veranderingen in de zorg en technologie. In groepsverband bespreken we samen met ouderen, professionals en andere geïnteresseerden of betrokken partijen wat dit thema voor hen betekent. Op deze manier vinden we samen oplossingen en kansen om zorg en welzijn te verbeteren.

Wilt u eens aanschuiven bij een regiotafel? Of wilt u uw stem op een andere manier laten horen? Participeer dan in het Ouderennetwerk!

 

Eigen regie houden betekent niet dat je alle problemen hoeft weg te relativeren. Een politicus die ooit opgewekt en goedbedoeld meldde dat voor hem geen oude mensen bestaan (want iedereen is gelijk), kon op weinig begrip rekenen. “Treurig voor u,” was de respons, “want we bestáán. We zijn creatief genoeg om oplossingen te zoeken, maar de moeilijkheden die horen bij het ouder worden, zijn er zeker.”