Duitse Kröger verschalkt sprinters in Surhuisterveen

donderdag 11 april 2019

  • Healthy Ageing Tour

De tweede etappe van de Healthy Ageing Tour is gewonnen door Mieke Kröger. In Surhuisterveen bleef zij haar landgenote Romy Kasper voor. De Belgische Jolien D’Hoore won de sprint van het peloton voor de derde plaats. De Finse Lotta Lepistöblijft in het bezit van de leiderstrui.
 

De rit werd gekleurd door een lange aanval van Nicole Steigenga (KNWU-selectie), Romy Kasper (Duitse selectie) en Mieke Kröger (Virtu). De Friezin moest de anderen laten gaan, maar de Duitse vrouwen hielden wel stand na een montsterontsnapping van ruim tachtig kilometer.

De winnares vierde haar feest na afloop met haar Virtu-ploeg. "Ik ben heel blij met deze zege. In deze wedstrijd heb ik al hoogte- en dieptepunten mee gemaakt, maar dit is de prestatie waar ik met de grootste trots op terug kijk. We waren met drie sterke rensters en zijn er gewoon voor blijven gaan tot het einde. Wel moest ik van de anderen afkomen. Ik heb afgezien, maar ben er in blijven geloven. Dat wordt hier beloond met deze zege."
 

Samenvatting etappe Surhuisterveen


 

Pokeren

Leidster Lepistö was ook content in Surhuisterveen. "Dit was eigenlijk ons geplande scenario: dat er een groep ging rijden die niet gevaarlijk was voor het algemeen klassement. Dat gebeurde en het was niet in ons belang om het gat dicht te rijden. Misschien dat de andere ploegen wat te veel pokerden op het laatst, maar dat hield mij mooi een dag langer in deze gele leiderstrui." In het klassement blijft de Finse leiden voor de Duitse Lisa Klein. D’Hoore schoof op naar de derde plaats.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20