Anna van der Breggen aan kop in Healthy Ageing Tour 2018

woensdag 4 april 2018

  • Healthy Ageing Tour

Anna van der Breggen heeft de eerste leiderstrui van de Healthy Ageing Tour 2018 in de wacht gesleept. De olympisch kampioene op de weg won de eerste etappe, een individuele tijdrit over acht kilometer in Heerenveen. De renster van Boels-Dolmans bleef ploeggenote Chantal Blaak één seconde voor. De Duitse Lisa Brennauer werd derde op tien seconden.

Drie dagen na haar zege in de Ronde van Vlaanderen was Van der Breggen opnieuw aan het feest. "Deze tijdrit was een eerste doel in deze ronde, net als later in deze ronde - op vrijdag - de ploegentijdrit dat is. En natuurlijk willen we met het team het eindklassement winnen. We zijn met een aantal rensters voorin de uitslag goed begonnen" constateerde de Zwolse tevreden.
 

Omrop Fryslan: Van der Breggen wint eerste etappe van Healthy Ageing Tour
Omrop Fryslan: Van der Breggen wint eerste etappe van Healthy Ageing Tour

Ook Chantal Blaak - onderweg nog sneller dan haar ploeggenote Van der Breggen - was content met haar tweede plaats op twee seconden van de dagwinnares. "Net als voor Anna is deze wedstrijd een doel op zich, maar ook een goede investering richting de Amstel Gold Race. Natuurlijk zou ik hier ook graag mijn eerste zege in de regenboogtrui boeken." De Healthy Ageing Tour duurt nog tot en met zondag, de ronde wordt dan afgesloten met een afsluitende rit in de stad Groningen.

Samenvatting Podium TV

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20