Amy Pieters wint Healthy Ageing Tour 2018

zondag 8 april 2018

  • Healthy Ageing Tour

Amy Pieters heeft de Healthy Ageing Tour 2018 op haar naam gebracht. De renster van Boels-Dolmans won donderdag in Grootegast de etappe en veroverde de leiderstrui, die ze vervolgens niet meer af stond. Op het eindpodium kreeg ze gezelschap van haar ploeggenotes Chantal Blaak (tweede) en Christine Majerus (derde).

Aafke Soet komt als eerste over de streep op de Vismarkt in Groningen
Aafke Soet komt als eerste over de streep op de Vismarkt in Groningen

De slotetappe door Groningen werd gewonnen door Aafke Soet van WNT-Rotor.
De Friezin reed in de finale weg uit een kopgroep van tien rensters en haalde solo de finish. Soet stond zelf nog het meest te kijken van haar zege.

"Ik mik eigenlijk dit seizoen op wedstrijden in Duitsland en Luxemburg, koersen waar het wat meer heuvelachtig is. Maar ik zat in deze kopgroep en op een sprint wachten had weinig zin. Ik ben een aantal keren in de aanval geweest, maar de laatste keer kreeg ik wat ruimte. De anderen keken naar elkaar en ik heb mijn kans gegrepen."
 

Amy Pieters, Chantal Blaak en Christine Majerus
Amy Pieters, Chantal Blaak en Christine Majerus

Dit is een prachtige ronde met een goede organisatie en mooie etappes, die eigenlijk nog wat meer topteams aan de start verdient.

Amy Pieters

Amy Pieters was een tevreden eindwinnares. Ze won voor het eerst in haar loopbaan een etappekoers. "Ik ben heel blij dat ik van mijn ploeggenoten het vertrouwen heb gekregen nadat ik op de tweede dag de gele trui pakte. Dit seizoen heb ik echt een stap gezet. Ik won al een wereldbekerwedstrijd met de Ronde van Drenthe en nu win ik een wedstrijd over meerdere etappes.  Dit is een prachtige ronde met een goede organisatie en mooie etappes. Een wedstrijd die eigenlijk nog wat meer topteams aan de start verdient, maar bovenal een mooie koers om te winnen."

(Foto's: Sportfoto.nl) 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20