Amerikaanse Jastrab eerste leidster Healthy Ageing Tour -19

vrijdag 12 april 2019

  • Healthy Ageing Tour

Megan Jastrab heeft de openingsetappe van de Healthy Ageing Tour voor junior-vrouwen gewonnen. De Amerikaanse won de sprint van een eerste peloton in de straten van Musselkanaal. De Britse Elynor Backstedt eindigde op de tweede plaats, Nikola Wielowska uit Polen eindigde als derde. Ilse Grit (APB) was op de zevende plek de beste landgenote.
 

Samenvatting Podium TV

 

Jastrab zat aanvankelijk achter de grote valpartij in de derde ronde, maar wist de sprong naar voren te maken. Uiteindelijk mikte ze op een sprint en die kreeg én won ze. "Het was een sprint met de wind in de rug en ik wilde geen risico nemen. Ik ben de sprint van veraf aan gegaan en kon het redden. Geweldig om hier te winnen. Het is hier in Groningen zo anders koersen dan ik gewend ben. Met de wind moet je constant opletten dat je goed geplaatst zit. Of ik al van de eindzege droom? Deze zege is alvast binnen, daar ben ik alvast heel blij mee. Maar het blijft nog twee dagen opletten."
 

Interview Megan Jastrab


 

Ilse Grit was de beste Nederlandse in Musselkanaal. De rensters van APB raakten elkaar kwijt in de voorbereiding van de sprint. "  Uiteindelijk zat er niet meer in dan dit. Winnen was lastig geworden tegen Jastrab en Backstedt, maar ik had voor mijn gevoel wel hoger kunnen eindigen. Het is goed dat we in ieder geval goed van voren zaten in de eerste groep, dat geeft nog altijd mogelijkheden in het klassement."

Silke Smulders probeerde een aantal keren uit het eerste peloton te ontsnappen. Ze hield daar uiteindelijk de prijs voor de strijdlust aan over.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20