Groningse masteropleiding beoordeeld met ‘excellent’

dinsdag 1 maart 2016

  • Zorg Innovatie Forum

De Groningse researchmasteropleiding Behavioural and Cognitive Neurosciences (BCN) is recent door de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie) beoordeeld met het predicaat 'excellent'. De masteropleiding bereidt studenten voor op een carrière in de neurowetenschappen. De NVAO concludeert dat de studenten binnen deze opleiding 'werkelijk gepassioneerde neurowetenschappers' worden.

De Groningse masteropleiding onderscheidt zich in verschillende opzichten van andere neurowetenschappelijke masteropleidingen. Uniek is dat docenten vanuit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Medische Wetenschappen en Wiskunde & Natuurwetenschappen het programma inhoudelijk vorm geven. Studenten worden opgeleid om hersenen, gedrag en cognitie als onlosmakelijk met elkaar verbonden te zien. Ze krijgen kennis omtrent onderzoeksvragen en onderzoeksmethoden uit al deze vakgebieden en worden gestimuleerd om de methoden uit het ene vakgebied bij het andere toe te passen.

De opleiding bestaat twaalf jaar en is erg succesvol. Jaarlijks worden  25 tot 30 studenten geselecteerd; de meesten hebben een bachelor in biologie/levenswetenschappen, psychologie, of medische wetenschappen. Zij worden getraind om intensief samen te werken en zo optimaal gebruik te maken van elkaars kennis en vaardigheden. Studenten hebben veel invloed op het onderwijsprogramma waardoor dat steeds verder wordt verbeterd. Meer dan de helft van de studenten studeert cum laude af. Tachtig procent krijgt een PhD- positie in het onderzoek.

De beoordeling van NVAO is een grote erkenning voor alle betrokken docenten die zich enorm inzetten voor een bijzonder onderwijsprogramma.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum