Perfomance muzikale levensverhalen van mensen met dementie; Muziek in het Odensehuis

  • 16:00 uur
  • 16:45 uur
  • Prins Claus Conservatorium, Andrea Elkenbrachtzaal
  • Zorg Innovatie Forum

Muziek in het Odensehuis

Alumni en studenten van het Prins Claus Conservatorium (PCC) werken dit najaar drie maanden lang aan composities in het Odensehuis. Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met dementie en hun naasten in de Korrewegwijk in Groningen. Het muziekproject is een initiatief van het lectoraat Lifelong Learning in Music van het PCC. De muzikale levensverhalen van de bezoekers van het Odensehuis worden in het huis zelf en in het conservatorium uitgevoerd. Iedereen is van harte welkom om dit bijzondere concert in het PCC bij te wonen.

De artistieke leiding van 'Muziek in het Odensehuis' is in handen van operamaker Anthony Heidweiller, zanger en voormalig artistiek leider van Yo! Opera met een grote internationale staat van dienst in participatie- en communityprojecten. 

De groep musici bestaat uit: 
Rik van den Heuvel (compositie)
Beste Sevendik (viool), Christy Luth (zang), Fiona van der Marel (fluit), Garyfallia Katsimiga  (piano) en alumni René van Munster (cello) en Elizabeth Kooy (zang).

Samen met de bezoekers van het Odensehuis hebben de musici, waarvan de meeste zelf ook in de Korrewegwijk wonen, teksten en liederen gemaakt over het leven van de deelnemers van het Odensehuis. Een professionele tekstschrijver is hierbij betrokken. Het doel was om composities te maken die door de deelnemers als hun eigen verhalen worden herkend en gevoeld. 

Het lectoraat Lifelong Learning in Music van het kenniscentrum Kunst & Samenleving voert tijdens het project onderzoek uit, dat bestaat uit interviews, observatie en literatuurstudie. Doel is een duurzame praktijk te creëren waarbij de musici structureel betrokken blijven bij het Odensehuis.De alumni worden hiervoor ook gecoacht op het gebied van ondernemerschap. De uitkomsten van het project kunnen worden gebruikt door de overige Odensehuizen in Nederland en andere centra voor dagopvang.

Meer info
 

Kenniscentrum Kunst & Samenleving

Het lectoraat Lifelong Learning in Music maakt deel uit van het kenniscentrum Kunst & Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen. Dit kenniscentrum bundelt het praktijkgericht onderzoek van de Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur MINERVA en het Prins Claus Conservatorium, School of Performing Arts.

Het kenniscentrum bestaat uit drie lectoraten: Lifelong Learning in Music • Art & Sustainability • Image in Context
www.hanze.nl/lifelonglearninginmusic
www.hanze.nl/kunstensamenleving

Volg ons! 
www.facebook.com/artandsociety
www.twitter.com/art_society
 

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum