AGE INCLUDED

  • 10:00 uur
  • 17:00 uur
  • Podium Moza├»ek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam

Het symposium AGE INCLUDED gaat over hoe leeftijd haar plek verdient in het grotere geheel van superdiversiteit; de nieuwe visie op cultureel divers Nederland. In Podium Mozaïek wisselen op 5 november denkers en doeners uit de sector zorg, welzijn en kunst vanuit een ‘broeikas’ inzichten uit. Om deze verder te laten groeien tot een inclusieve benadering van cultuur en leeftijd.

De komst van vele vluchtelingen naar ons land roept onzekerheid op. In een aantal grote steden wonen al meer mensen met een niet Nederlandse achtergrond dan Nederlandse. We leven in een tijd van superdiversiteit waarin grenzen en hokjes verdwijnen. Niet alleen tussen mensen van hier en mensen van ver, ook tussen jong en oud.
Wat betekent dit voor kunst en cultuur, voor de arbeidsmarkt of voor de zorg? Op het symposium Age Included gaan deskundigen met elkaar in gesprek over superdiversiteit vanuit verschillende invalshoeken. Age Included creëert ‘broeikassen’ rond een meer inclusieve benadering van cultuur en leeftijd.

In de ‘kassen’ nemen plaats wetenschappers Eltje Bos, Maurice Crul, Sandra Trienekens en Marjolein Gysels. Vanuit de UK is Jacob Sakil, de jongerenburgemeester van Lewisham, aanwezig. De presentatie is in handen van columnist/publicist Zihni Ozdil. Rapper/theatermaker Akwasi, genomineerd voor de Amsterdamse prijs voor de Kunst, brengt samen met de talenten van Music Generations zijn nummer Een wedstrijd.
Music Generations is de motor achter het symposium. Al meer dan 15 jaar werkt dit intergenerationele programma vanuit de inclusieve benadering.

Jong (van 14 tot 25 jaar) en ouder (van 50 tot 87 jaar), vinden elkaar in een gedeelde passie voor muziek. Zij laten zien en horen dat generaties elkaar veel te bieden hebben.

Wilt u aanwezig zijn bij het ‘groeiproces’ van Age Included dan kunt u zich aanmelden via www.musicgenerations.nl. Toegang is € 25 euro (inclusief lunch). Voor studenten: € 5 euro.  Het symposium vindt plaats in Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191 in Amsterdam. De bijeenkomst start om 10:00 uur en is om 17:00 afgelopen.

U kunt het programma hier downloaden.